Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Propostes al Govern de la Generalitat i a la Confederació Catalana de la Construcció
La Federació de Construcció i Fusta de CCOO de Catalunya ha presentat, dins del marc de Construmat, el document elaborat per CCOO i UGT “Pel canvi del model productiu a la construcció”.

La Federació de Construcció i Fusta de CCOO de Catalunya i la Federació de Metall, Construcció i Afins d’UGT, han dirigit les seves propostes de futur orientades al canvi de model productiu en el sector de la Construcció. L'objectiu és clar: no reproduir el model productiu que ens ha portat a la situació actual de crisi. El document parteix de la idea que, al costat de la crisi financera promoguda per bancs i especuladors que ha derivat en la coneguda "bombolla immobiliària", existeix una altra crisi que afecta el sistema productiu que es basa en un model d'organització i de relacions laborals basat en l'eventualitat i la precarietat. Destaquem que no és mirant cap al passat com es resoldran els problemes del sector, que s'han de corregir tots els problemes que han configurat la crisi, bé siguin de política econòmica, fiscal, crèdit, hipotecari, així com les polítiques d'utilització del sòl, habitatge, infraestructures, etc.

Des dels sindicats entenem que per avançar s'ha d'incorporar els conceptes d'innovació i industrialització al procés constructiu, generalitzant la incorporació de nous materials, solucions i models eficients d'organització del treball que permetin fer les coses millor, més barates i de forma més ràpida i tot això aproximant el producte a la satisfacció de les necessitats de l'usuari. D'altra banda, i no menys important, el necessari un nou model de contractació / licitació de l'obra pública en el qual no prevalgui únicament el cost de l'obra, sinó que tingui en compte la qualitat de la mateixa.

Concloent en la nostra proposta, la Federació de Construcció i Fusta de CCOO de Catalunya i MCA-UGT creiem que un nou model productiu no pot tenir èxit sense un adequat i just model de relacions laborals que afecti, entre altres qüestions substancials, a l'àmbit de negociació del conveni que hauria de ser el de tot Catalunya, i també a l'àmbit funcional, que ha de correspondre a un model més industrialitzat que excedeix tant de l'àmbit de l'obra com a la definició dels oficis, etc. El futur més industrialitzat exigeix, així mateix, un nou model de contracte de treball i, també, repensar el model formatiu dels treballadors perquè puguin satisfer les noves necessitats productives.

Font principal de la notícia:
CCOO de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , ,