Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Les ONG denuncien que amb el 5% del que el Govern deixarà d'ingressar pel nou impost de successions es podria mantenir el pressupost de Cooperació

Avui 31 de maig el Govern aprova el Pressupost de la Generalitat amb una davallada del 55% del pressupost de Cooperació, que passarà de 49 a 25 milions. Demà s'aprovarà al Parlament la modificació de la Llei de successions amb què la Generalitat deixarà d'ingressar 544 milions d'euros, 20 vegades el que s'està retallant a Cooperació. La FCONGD considera inacceptable aquesta retallada que s'uneix a les que ha anat patint el pressupost de Cooperació al llarg dels últims anys.

La Federació s'ha adherit a l'acció de protesta que la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària ha convocat per demà dimecres davant del Parlament, a les 11.30 h. A la tarda, la FCONGD convoca novament la concentració de la Plaça del Pi de Barcelona, a les 19 h. En aquesta ocasió, la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona -FAVB- omplirà l'espai amb les seves reivindicacions.

Abans de la seva aprovació pel Parlament, i davant la gravetat de la situació, la Federació continuarà treballant per evitar una retallada d'aquesta magnitud que afectarà inevitablement la qualitat de la política catalana de cooperació i posarà en risc molts programes i línies d'acció engegades els últims anys.
Les ONG, tal com denuncien des de principis d'abril amb concentracions setmanals, estan segures que aquestes retallades socials portaran greus conseqüències en forma d'increment de les desigualtats ja que es deixaran d'atendre milers de persones sense recursos a casa nostra i arreu. La situació de pobresa i desigualtat exigeix, ara més que mai, no només mantenir sinó augmentar uns pressupostos que mai van ser suficients per atendre les necessitats socials a Catalunya o els compromisos de cooperació internacional.

Font de la notícia:
FCONGD

Etiquetes de comentaris: