Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Els palestins van iniciar aquest dijous una campanya per buscar suport en favor del seu reconeixement com a Estat membre de ple dret a l'Organització de Nacions Unides (ONU) i van cridar al secretari general de l'organisme, Ban Ki-moon a donar suport a la iniciativa. La petició formal es realitzarà a finals del corrent mes a l'Assemblea General de l'ONU. El recolzament dels EUA a aquest reconeixement abans del 2010 era part del compromís de Barack Obama amb els palestins. Tanmateix, la pressió d'Israel podria decantar els EUA a utilitzar el seu dret a veto a les Nacions Unides. A través d'una carta lliurada aquest dijous a l'Oficina del secretari general de l'ONU a la ciutat cisjordana de Ramallah, l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) va informar sobre l'inici de l'anomenada Campanya Nacional per Palestina, 194 º Estat.

A més, es va exhortar els líders de la comunitat internacional a "esforçar-se per aconseguir que el poble palestí aconsegueixi les seves justes demandes".

El projecte s'organitza en el marc de la petició formal del reconeixement de Palestina que presentarà el president de l'ANP, Mahmud Abbàs, el proper 21 de setembre davant l'Assemblea General de l'ONU, que es realitza tots els anys.

En la missiva s'esmenta que, previ a la inauguració de l'Assemblea, es realitzaran actes pacífics a favor de Palestina. En aquest sentit, Abbàs té previst comparèixer davant el plenari de l'Organització el dia 23, han informat funcionaris palestins.

S'espera que les grans manifestacions pacífiques, com ha assenyalat el text, tinguin lloc el 21, quan l'Assemblea iniciï la seva sessió número 66, i posteriorment a la intervenció del líder de l'ANP.

Encara no es coneix la data en què votarien per l'estatus palestí, que tindria lloc, en qualsevol cas, després del discurs del president de l'ANP.

Oposició dels Estats Units

Mentre, l'enviat especial dels Estats Units per al procés de pau al Pròxim Orient, David Hale, va fracassar aquest dimecres a Ramallah en el seu intent d'aconseguir que els palestins renunciïn a demanar el reconeixement com a Estat a l'ONU.

Hale es va reunir amb Abbàs, el conseller de seguretat nord-americana per al Pròxim Orient, Denis Rosse, i el cònsol dels Estats Units a Jerusalem, Daniel Rubinstein. Abbàs li va assegurar que la petició davant l'ONU no és cap contradicció, "sinó que acabarà amb el carreró sense sortida al que ha portat la intransigència israeliana".

De la mateixa manera, va manifestar la voluntat de Palestina de negociar novament amb Israel si accepta la solució de dos Estats en les fronteres anteriors a 1967 i cessa la seva política d'assentaments en territori palestí.

Per la seva banda, Hali li va assegurar a Abbàs que els Estats Units mantindrà la seva posició de votar en contra del reconeixement com a Estat a Nova York, seu de l'ONU, va indicar a la premsa el negociador palestí, Saheb Erekat.

A Ramallah, seu de l'ANP, un centenar de palestins van caminar fins a la caserna general de l'ONU, onejant banderes i pancartes a favor del reconeixement de Palestina com a Estat independent.

"L'admissió de l'Estat de Palestina a l'ONU és un pas important per al final de l'ocupació (israeliana), la independència palestina i una pau justa i global al Pròxim Orient", va sostenir la nota.

Etiquetes de comentaris: , ,


http://noticies.sirius.cat/2011/09/els-palestins-inicien-campanya-favor.html