Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador Federal d'IU, Cayo Lara, ha rebut a una delegació de l'Ambaixada de Palestina a l'estat espanyol, encapçalada per l'ambaixador Musa Amer Odeh. El principal motiu de la seva visita era agrair a IU el suport a la campanya internacional a favor del reconeixement de l'Estat palestí. La campanya culminarà el proper 23 de setembre a l'Assemblea General de les Nacions Unides, on el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, presentarà una resolució promovent aquest reconeixement. El suport d'IU s'ha concretat en aspectes com la recollida de signatures i, sobretot, en la resolució que es va aprovar al Congrés dels Diputats presentada per Gaspar Llamazares.

Musa Amer ha reconegut les moltes dificultats que tindran per tirar endavant aquesta resolució, i s'ha referit especialment al veto que presumiblement podrà Estats Units en el Consell de Seguretat de Nacions Unides. La delegació palestina ha explicat a Cayo Lara que els països de la Unió Europea que estan també en contra del reconeixement són: Alemanya, Holanda i la República Txeca. En el cas de l'estat espanyol, que en un principi seria un dels països que estaria a favor o que seria més procliu a reconèixer l'Estat palestí, s'escuda en la conveniència que la Unió Europea ha de portar una posició de consens a l'Assemblea General.

La delegació palestina ha demanat a IU maximitzar els esforços per fer pressió davant del Govern de l'estat. Lara ha reiterat el suport a la causa palestina i es va comprometre a enviar una carta a la ministra Trinidad Jiménez per insistir en la necessitat que Espanya doni suport al reconeixement de l'Estat palestí com un Estat més dins de Nacions Unides.

Finalment, la delegació palestina ha anunciat la creació d'un manifest per recollir el suport de totes les organitzacions propalestines que defensen aquesta causa a Espanya i, per descomptat, també el d'Esquerra Unida.

Etiquetes de comentaris: , , , ,


http://www.izquierda-unida.es/node/9178