Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El Comité Central del 18 de gener va debatre i aprovar l’informe que el secretari general del Partit, Joan Josep Nuet va presentar en nom del Comitè Executiu. Van haver-hi 26 intervencions. L’informe va ser aprovat amb un vot en contra i dos abstencións. El Comitè Central va recordar i expressar les seves condolences per les famílies i amics dels camarades Josep Sàrria Miravall i camarada Cecilio Bonilla morts recentment.

A la reunió del Comitè Central va tenir una emotiva intervenció una representació del Comitè de Vaga de Panrico, que amb 100 dies de vaga en la planta de Santa Perpètua representa una de les vagues més llargues i històriques de Catalunya. Es va fer una crida a participar en el judici del 13 de Febrer a Sabadell contra aquest Comitè al que l’empresa reclama 8 milions d'euros per considerar que la vaga es il·legal. Es tracta d’ un judici contra el dret de vaga, un dels drets fonamentals dels treballadors. El PCC crida a la presència i suport de tota la seva militància el dia del judici. Els membres del Comité Central van fer una aportació económica i solidaria a la caixa de resistencia dels companys de Panrico.

l’informe al Comité Central incorpora les informacions sobre la Trobada Internacional de Partits Comunistes de Lisboa i del 4t Congres del Partit de l’Esquerra Europea, i es centra en els elements de crisi i mobilització de resistència i alternativa, el pròxim cicle electoral i de mobilització política que va del Maig de 2014 amb les Eleccions Europees, la convocatòria del referèndum del 9 de novembre i les generals de Novembre de 2015, amb la, i el procés d’Unitat Comunista.

L'informe recull que cal promoure un nou cicle de mobilització amb articulació de factors socials i laborals, democràtics i nacionals, amb una alternativa de drets socials, econòmics, democràtics, culturals i nacionals, per seguir sumant les mobilitzacions diverses per aspectes concrets però que en el seu conjunt qüestionen l’ordre establert que sustenta les polítiques neoliberals, recentralizadores i antidemocràtiques.

El PCC segueix apostant per forçar amb la combinació de la mobilització i l’alternativa política una Ruptura Democràtica que obri un debat constituent per Catalunya, Espanya i Europa i permeti una recomposició en clau dels interessos de la classe treballadora i els sectors populars. La tendència contraria es la d’apuntalar la Monarquia i el bipartidisme a Espanya, l’actual entramat financer-institucional de la UE i l’hegemonia del nacionalisme conservador a Catalunya que, tots ells, accepten les claus básiques del capitalisme financer i es seves expressions de polítiques neoliberals, l’austericidi i les retallades.

Les eleccions europees son claus en l'inici d'un cicle electoral que ha de concretar una part molt important de la politització de la mobilització dels darrers 6 anys. Cal derrotar majories de dretes ja que tenen gran capacitar deconstituient. Cal reforçar el projecte alternatiu per Europa, una altra Europa dels treballadors, la ciutadania i els pobles. Europa Social, Sostenible, Democràtica.

Cal tenir en compte la importància del procés a Catalunya per aconseguir la Consulta el 9 de novembre, com a factor de suma a les lluites socials que qüestionen l'ordre econòmic, polític i social del bipartidisme i de les polítiques neoliberals. La resposta a la Pregunta requereix ser conseqüents amb la dimensió política i social del Nou Espai que volem construir i dins una estratègia continuada, també, pel foment del Federalisme de Lliure adhesió. El Nou Espai esdevé un salt qualitatiu dins l’estratègia del PCC per la construcció del Front D’Esquerres que ja el partit va proposar al febrer de 2012. El Nou Espai es un instrument al servei de la revolució democràtica que plantegem els comunistes (línia d’aprofundiment democràtic com a camí al socialisme expressada al 8è Congres del PCC) que posa les institucions i l’economia al servei de les persones. En aquest sentit el PCC crida a la participació de la seva militància a la Assemblea Oberta del 1 de Febrer a la antiga fábrica Fabra i Coats de Barcelona, al històric barri de Sant Andreu del Palomar.

Sobre l’Unitat Comunista. Cal una concreció del calendari de la Unitat Comunista. Proposem un Congres d'Unitat el 12 i 13 de Juliol de 2014. Cal tenir ja un nou partit comunista unit per afrontar en millors condicions els debats estratègics d'aquest transcendent calendari polític i els moments de la concreció de l'alternativa.
El PCC crida a la participació dels i les comunistes que no militen no en partits, en el procés, en convocatòries obertes amb els mateixos. El PCC vol fer participar ja aquets i aquestes comunistes de forma regular a les reunions de les cèl·lules, trobades i als òrgans de direcció com el CC.

El PCC concreta un calendari de fites claus pels propers mesos: 25 Gener Consell Nacional EUiA; 1 Febrer l’Assemblea Oberta, del "Nou Espai"; 8 Febrer. Conferència Model d'Estat IU; 15 Març Acte Central Entrega Carnets PCC, Avant núm 1000, 10 anys sense Josep Miquel Céspedes; 25 Maig Eleccions al Parlament Europeu. A més de les convocatòries puntuals que es donin aquestes pròximes setmanes; proposta segona quinzena de juny Congrès del PCC. Segona quinzena de juliol Congrés d'unitat comunista (proposta). Altres dates a la tardor de 2014 Consulta o eleccions a Catalunya; Eleccions Municipals a la primavera de 2015, i generals a la tardor.