Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Un article de Joan Josep Nuet

Les Eleccions Europees del proper 25 de maig no són unes eleccions qualsevols. No em refereixo només a la importància dels impactes de les polítiques antisocials i d'austeritat que despleguen les institucions europees, no em refereixo només al dèficit democràtic i a la opacitat que ostenten aquestes mateixes institucions i no em refereixo només a l'augment del racisme, la xenofòbia i del feixisme que s'apunta en alguns llocs com a alternativa a la desesperació de la gent i a la falta de projecte ciutadà avui venut al poder financer.

Em refereixo també al fet que són les primeres d'un cicle electoral que connectarà amb les eleccions municipals i autonòmiques, potser catalanes i finalment amb les eleccions generals al novembre de 2015. En aquest cicle farem un veritable balanç de les polítiques de la crisi i de les seves conseqüències i serà determinant quines majories polítiques es creen per saber si la mobilització dels últims sis anys es converteix en política alternativa o les dretes han guanyat per molt temps la partida i el sofriment suma i segueix.

Per això sóc un convençut que a grans mals, grans remeis i no ens podem conformar amb una gestió del calendari polític- electoral conservador, és a dir, contents que l'esquerra alternativa creixi si, però guanyar? Ui això és molt difícil.

La gent necessita guanyar per canviar les polítiques i als polítics corruptes i retalladors, i per això cal crear espais de participació i de Nova Política amb ambició d’un país nou que trenqui democràticament amb la condemna al patiment a què ens aboquen el bipartidisme, les retallades i la política tradicional.

Hi ha forces polítiques disposades a això, jo milito en una d'elles, per això és imprescindible la trobada amb els moviments i actors no militants en partits, que han protagonitzat també la mobilització.

No podem esperar, cal fer-ho ara ja en les Eleccions Europees i colpejar fort i clar des del primer moment. Els dubtes i els càlculs excessivament interioritzats reforcen al bipartidisme i la consigna que "no hi ha alternativa" que segueix amb una invitació a que nosaltres també participem en el repartiment del pastís.

Hi ha diverses iniciatives polítiques en el marc de l'esquerra transformadora que apunten en aquesta direcció, principis de ruptura amb la troica, nous perfils socials que assumeixen més compromís polític i mètodes participatius per a l'elecció de candidats i programes. L'acord entre nosaltres, la generositat i la suma és l'única alternativa al desastre. Podem tornar a la gent l'esperança.


Font: www.nuet.cat