Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Piotr Simonenko és Secretari General del Partit Comunista d’Ucraïna i President del grup parlamentari comunista a la Rada Suprema d’Ucraïna.

Benvolguts camarades comunistes,

Em dirigeixo a vosaltres en un dels moments més dramàtics en la història del nostre país. Durant els tràgics esdeveniments dels últims tres mesos, en els que s'ha vessat sang, ha mort gent. La integritat territorial d'Ucraïna s'ha vist amenaçada, la seva existència mateixa com a Estat sobirà, independent i unit.

Aquests esdeveniments tenen un caràcter ambigu. La participació en ells de gran quantitat de gent reflecteix el profund descontentament en la societat amb la política del règim de Ianukóvitx i del seu entorn, que han mostrat la seva incapacitat a l'hora de governar el país, enganyant al poble, incomplint totes les seves promeses preelectorals i abandonant covardament seu lloc en el moment més difícil.

El desvergonyiment amb què s'ha enriquit el clan format al voltant de Ianukóvitx, que va rebre el nom de “la Família", ha allunyat d'ells a la majoria dels seus partidaris i electors.

Però les manifestacions de protesta de masses no van adquirir el caràcter de confrontació de classes. Aquesta lluita cruenta s'ha produït entre els dos grups de la mateixa classe d'explotadors, la burgesia oligàrquica, dels quals la millor preparada ha resultat el grup que ha unit a les forces pro-occidentals, els nacionalistes d'ultradreta. Aquestes forces han sabut hàbilment utilitzar el descontentament de la gent i amb la seva ajuda consumar un cop d'Estat.

Alhora, Occident obertament, sense cerimònies, s'ha ficat en els assumptes interns del nostre país, donant suport a l’actuació de les forces ultradretanes, ja que estan encaminats a una profunda transformació de la situació geopolítica a Europa i el món, a destruir els llaços de diversos segles, econòmics, culturals i espirituals dels pobles rus i ucraïnès i dels altres pobles germans de l'antiga Unió Soviètica, lliurant a Ucraïna com protectorat als EUA, la UE i l'OTAN, l'FMI i les multinacionals.

L'actuació dels grups ultradretans, encapçalats per forces obertament neonazis, sorgides a la calor del règim de Ianukóvitx, i hereves ideològiques dels ocupants hitlerians, van acompanyats per un nou i extremadament perillós ressorgiment de la histèria anticomunista, que es manifesta en la destrucció generalitzada dels monuments a Lenin, als herois de la Gran Guerra Pàtria, per assalts criminals a les seus del nostre partit, a Kíev i en altres ciutats del país, pel terror moral i físic contra els comunistes i en les exigències de prohibir l’activitat del Partit Comunista.

Tot això deixa ben a les clares, que les forces que s'han fet amb el poder, poden recórrer a qualsevol acte il·legal, sense aturar-se davant possibles represàlies, no només contra els dirigents del partit, sinó contra els comunistes de base.

Cal estar preparats per això.

En aquesta situació que s'ha generat, la més important de les tasques que tenim per davant, és mantenir l'estructura del partit, els seus quadres, estar alerta i no caure en provocacions.

És vital utilitzar totes les possibilitats per explicar als treballadors el sentit del cop d’Estat que s'ha donat i el perill de les conseqüències que comporta per a les persones senzilles: un dramàtic empitjorament de l'economia, creixement de la desocupació, impagament de salaris i pensions, pujada de preus i tarifes, la disbauxa de la delinqüència i l'empobriment de la gent.

La direcció del partit, el nostre grup parlamentari a la Rada Suprema d'Ucraïna, va a fer tot el possible, en aquestes dificilíssimes condicions, per defensar els interessos dels treballadors, conservar el partit i defensar la unitat del país.

Benvolguts camarades,

Davant el partit, davant de cadascun de nosaltres, es presenten nous i difícils reptes. Unim les nostres files, multipliquem els esforços en la lluita per una causa justa, com és el socialisme.

Etiquetes de comentaris: , , ,